21 aug. 2012

Ne pregătim pentru Marte

Colonizarea Marte poate determina umanitatea să-și modifice ADN-ul ?


Dacă omenirea se va așeza vreodată pe Marte , este posibil să trebuiască să devenim puțin mai puțin umani.

Misiunile cu echipaj pe Marte, pe care NASA dorește să le zboare în anii 2030, vor fi dure pentru astronauți , expunându-i la sarcini ridicate de radiații, microgravitație care irosește oasele și alte pericole timp de câțiva ani la rând. Însă acești pionieri ar trebui să poată întoarce pe Pământ într-o porțiune relativ bună, au spus oficialii agenției.

Cu toate acestea, ar putea fi o poveste diferită pentru cei care aleg să nu vină acasă. Dacă vrem să rămânem în siguranță și sănătoși în timp ce trăim permanent pe Marte sau în orice altă lume dincolo de planeta noastră de origine, este posibil să fie nevoie să facem câteva modificări la planul de bază al speciei noastre , spun experții.

Related: Explicația amenințării cu radiații spațiale pentru astronauți (infografic)

Ingineria genetică și alte tehnologii avansate „ar putea avea nevoie să intre în joc dacă oamenii vor să trăiască și să lucreze și să prospere și să își întemeieze familia și să rămână pe Marte”, Kennda Lynch, astrobiolog și geomicrobiolog la Institutul Lunar și Planetar din Houston, a spus pe 12 mai în timpul unui webinar găzduit de Academia de Științe din New York, denumit „ Alienating Mars: Challenges of Space Colonization ”. 

„Atunci acest tip de tehnologii ar putea fi critice sau necesare”, a spus ea.

  1.   Ce să mai citim?

  2. Ce să mai citim?

  3. Tatăl fondator al Uniunii Europene.            

  4. Colonizarea de pe Marte !

  5.   Ne pregătim pentru Marte

  6. Colonizarea Marte poate determina umanitatea să-și modifice ADN-ul ?

  7. Cine mai urăște să poarte mască?

Cît de curand ?

Îmbunătățirea genetică nu poate fi limitată la paginile de romane SF pentru mult mai mult timp. De exemplu, oamenii de știință au inserat deja gene de la tardigrade - animale mici, adorabile și faimoase, care pot supraviețui vidului spațiului - în celulele umane din laborator. Celulele proiectate au prezentat o rezistență mai mare la radiații decât omologii lor normali, a declarat colegul participant la webinar, Christopher Mason, un genetician la Weill Cornell Medicine, școala de medicină a Universității Cornell din New York City.

NASA și alte agenții spațiale iau deja măsuri pentru a-și proteja astronauții fizic, prin ecranarea navelor spațiale și farmacologic printr-o varietate de medicamente. Deci, nu este un salt conceptual imens să ia în considerare protejarea lor genetică, cu condiția ca aceste măsuri să fie dovedite a fi sigure, a spus Mason.

Nu doar noi

Ingineria genetică aproape sigur nu va fi limitată la astronauți și coloniști pionieri. Progresele recente în biologia sintetică anunță un viitor în care „microbii de proiectare” îi ajută pe coloniști să stabilească un punct de sprijin pe Planeta Roșie, a spus Lynch.

„Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care le putem face pentru a ne ajuta să realizăm lucrurile de care avem nevoie, pentru a ne ajuta să realizăm materiale pentru a ne construi habitatele”, a spus ea. „Și acestea sunt o mulțime de lucruri pe care oamenii de știință le cercetează acum - pentru a crea astfel de lucruri pentru călătoria noastră pe Marte”.

Unii cercetători și susținătorii explorării au sugerat chiar utilizarea microbilor de proiectare pentru a terraforma Marte , transformându-l într-o lume mult mai confortabilă pentru oameni. Această posibilitate ridică în mod evident mari întrebări etice, mai ales având în vedere că Marte ar fi putut găzdui viață în trecutul antic și ar putea găzdui și astăzi, în lacuri subterane sau acvifere. (Schimbarea permanentă a propriilor genomi pentru protecția împotriva radiațiilor sau orice alt motiv poate, de asemenea, să pară unii oameni ca fiind etic dubioși, desigur.)

Majoritatea astrobiologilor argumentează împotriva terraformării lui Marte , subliniind că nu vrem să stingem sau să modificăm fundamental un ecosistem nativ care ar fi putut apărea pe Planeta Roșie. Acest lucru ar fi atât lipsit de etică, cât și neștiințific, a spus Lynch.

La urma urmei, a spus ea, unul dintre principalele motive pentru care explorăm Marte este să stabilim dacă Pământul este singura lume care găzduiește viață. 

„Și cum putem face asta dacă mergem și schimbăm planeta înainte să mergem și să aflăm dacă viața trăia de fapt acolo?” Spuse Lynch.

Vezi Sursa info AICI
Planuri de călătorie pe Planeta Marte

Când vine vorba de planuri pentru misiuni cu echipaj pe Marte , NASA își asumă de obicei călătorii dus-întors cu doar scurte escale pe Planeta Roșie. Cu toate acestea, companiile spațiale comerciale au apărut cu scopul colonizării spațiului cosmic, SpaceX urmărind în mod specific dezvoltarea unei civilizații pe Marte .

De exemplu, energia solară, completată probabil cu reactoare de fisiune nucleară , poate contribui la furnizarea de energie pentru viitorii marțieni. Gheața și mineralele hidratate de pe Marte sunt surse de apă. Dioxidul de carbon se poate transforma în oxigen. În cele din urmă, solul marțian poate fi ușor transformat în cărămizi pentru materiale de construcții. 

În comparație, nu există alimente disponibile în mod natural pe Marte și nu există o modalitate ușoară de a le crea din orice materie primă de pe planeta roșie folosind, să zicem, un simplu reactor chimic, au spus cercetătorii. 

„Mâncarea va fi probabil cel mai greu lucru pe care să o faci la nivel local pe Marte și nu poți pur și simplu să le importi pe toate dacă vrei să ai o soluție autosuficientă”, autorul principal al studiului, Kevin Cannon, un om de știință planetar la Universitatea din Centrul Floridei din Orlando, a declarat pentru Space.com.  Având în vedere această provocare, oamenii de știință au dorit să vadă ce ar putea fi necesar pentru a atinge obiectivul radical de a produce suficientă hrană pe Marte pentru a hrăni 1 milion de oameni.

Cea mai practică strategie pentru sejururi lungi pe Marte implică trăirea din resurse care există deja pe Planeta Roșie în loc să se bazeze pe nave de aprovizionare de pe Pământ. Cele cinci resurse majore consumabile de care cercetătorii au identificat așezările marțiene ar trebui să includă energie, apă, oxigen, materiale de construcții și alimente, iar primele patru sunt potențial abundente pe Marte. Vazi Mai Mult AICI


Reactorul nuclear care poate alimenta o colonie pe Marte 

Patrick McClure este liderul proiectului Kilopower la Laboratorul Național Los Alamos al Departamentului Energiei al SUA din New Mexico. David Poston este proiectantul șef al reactorului, tot la Los Alamos. Au contribuit la acest articol la Expert.com Voci: Op-Ed & Insights .

Când ne imaginăm că trimitem oameni să trăiască pe Marte , lună sau alte corpuri planetare într-un viitor nu atât de îndepărtat, o întrebare principală este: Cum le vom alimenta colonia? Nu numai că vor avea nevoie de energie pentru a crea un mediu locuibil, ci vor avea nevoie și de ea pentru a reveni pe Pământ. Pentru corpurile planetare îndepărtate, cum ar fi Marte, este ineficient să aduci combustibil pentru călătoria spre casă; este prea greu. Asta înseamnă că astronauții au nevoie de o sursă de energie pentru a produce oxigen lichid și propulsor. 

Dar ce fel de sursă de energie este mică, dar suficient de puternică pentru a alimenta în mod fiabil un habitat extraterestru? Cum trăirea pe Marte ar putea provoca coloniștii (Infografie) ]

Intrați în Kilopower, un mic reactor nuclear proiectat la Laboratorul Național Los Alamos împreună cu NASA, care speră că agenția va alimenta într-o zi o colonie pe Marte , pe lună sau dincolo.

Roverul de 2,5 miliarde de dolari al NASA, numit Curiosity, a aterizat, duminica, pe Marte. Este cel mai sofisticat program spatial pentru Marte, incununat de succes.
"Confirmam aterizarea", a spus unul dintre membrii controlului misiunii din Jet Propulsion Laboratory. Intreaga asistenta a izbucnit in urale. "Am ajuns cu rotile pe Marte. Dumnezeule", a incheiat acesta anuntul, scrie France24.

Curiosity a aterizat pe suprafata Planetei Rosii la ora 22:30, ora Pacificului, duminica. Asa a inceput o misiune de doi ani de cautare de dovezi ca Marte a gazduit odinioara ingredientele pentru crearea vietii.

Următoarea misiune rover a NASA, care va căuta semne ale vieții antice, va fi lansată în 2020. Într-o conferință de presă din 13 februarie, John Callas, managerul proiectului Mars Exploration Rover de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA, a declarat: "Este o zi grea. Și roverul Marte 2020 este pe cale să se lanseze. Roverul este supraviețuit pe Marte de Curiosity, landerul InSight și șase nave spațiale orbitante. Opportunity Rover-ul NASA moare pe Marte De JONATHAN CORUM 13 FEV. 2019 Rover-ul Opportunity Mars al NASA a fost construit pentru a funcționa doar 90 de zile, dar a continuat timp de 15 ani.

NASA și-a declarat roverul Opportunity Mars mort astăzi (13 februarie), la mai mult de opt luni după ce robotul alimentat cu energie solară a tăcut în timpul unei furtuni de praf furioase pe Planeta Roșie. RIP Oppy Mars Rover Last Words Died Dead Opportunity Tricou cadou pentru bărbați, femei Copii ușoare, clasice, mâneci cu dublu ac și tiv inferior Aveți o întrebare? Găsiți răspunsuri în informațiile despre produs, întrebări și răspunsuri, recenzii A apărut o problemă la finalizarea solicitării dvs.

Inginerii NASA și-au luat rămas bun de la rover-ul Opportunity cu un mesaj final emoționant. Cumpărați RIP Oppy Mars Rover Ultimele cuvinte au murit moarte Oportunitate personalizate pentru dvs.


Vezi și

1.    Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

2.    Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

3.    Scara de valori a societății romanești 

4.               Europa privită din viitor

5.   Hrana vie

6.    Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

7.    Destinatii uimitoare pe glob

8.    Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

9.    Primarul care nu frură

10.               Duda a pus mâna pe Casa Regală

11.               Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

12.               Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

13. O Nouă Republică

14.    A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

15.În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

16.               Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

17. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

18.               Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

19.               Fii propriul tău nutriționist

20.               Maya ramane o civilizatie misterioasa

21.               Slăbești daca esti motivat

22.               Serbet de ciocolata

23. Set medical Covid necesar acasă

24.               Medicament retras - folosit în diabet

25.               Brexit-ul - Spaima Europei

26.               Virusul Misterios

27.  Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

28.               Sistemele solare - apă caldă

29. Economisirea energiei electrice

30.  Hoțul de cărți

31.               Aparitia starii de insolventa

32.               TRUMP ESTE PRESEDINTE

33. Microbii din organismul uman

34. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

35. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

36. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

37.Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

38.Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici

 NASA a descris aterizarea drept cea mai complexa din istoria zborurilor spatiale robotice. La cateva momente dupa aterizare, Curiosity a transmis inapoi pe Pamant primele trei imagini cu suprafata martiana, in una din acestea fiind vizibila si o roata a vehiculului.

"Nu pot sa cred. Este incredibil", a exclamat Allen Chen, adjunctul sefului echipei insarcinate cu coborarea si aterizarea roverului.

De dimensiunile unei masini, Curiosity a aterizat cu precizie acolo unde trebuia, la poalele unui munte ce se ridica din Craterul Gale, in emifera sudica a planetei Marte. 

Este prima misiune de astrobiologie a agentieis patiale americane de la sondele Viking din anii '70.


NASA intentioneaza ca roverul si instrumentele sale sofisticate sa parcurga primele saptamani pe Marte efectuand teste de inginerie pentru a verifica starea laboratorului mobil dupa aterizare. Abia apoi poate incepe misiunea.

Aterizarea a incununat o calatorie inceputa la Cape Canaveral, Florida, de 576 de milioane de kilometri, parcursi in peste opt luni.

NASA trimite un nou robot pe Marte. Misiunea InSight va explora adâncurile solului marţian

NASA trimite un nou robot pe Marte. Misiunea InSight va explora adâncurile solului marţian
Foto: NASA.gov
La numai câteva săptămâni de la aterizarea pe Marte a robotului Curiosity, NASA anunţă că va trimite un nou rover pe Marte, în 2016. Scopul misiunii va fi studierea compoziţiei scoarţei marţiene şi descifrarea felului în care se formează şi evoluează planetele telurice.

Aparatul numit InSight va transporta instrumente ştiinţifice cu ajutorul cărora cercetătorii vor investiga solul marţian.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, citaţi de BBC News, misiunea InSight va permite o mai bună cunoaştere a modului în care s-a format planeta Marte.


In Sight a bătut alte două proiecte în cadrul competiţiei lansată de NASA pentru misiuni low-cost pe Marte.

Costurile acestui proiect se ridică la 425 de milioane de dolari, fără a fi inclusă costul rachetei care va lansa aparatul.

Proiectul va fi coordonat de experţii Laboratorului Jet Propulsion din Pasadena, California.

"Explorarea planetei Marte este una dintre prorităţile NASA, iar misiunea InSight garantează faptul că noi vom continua să descifrăm misterele planetei roşii, pentru a pune acolo bazele unei viitoare misiuni spaţiale cu echipaj uman la bord", a declarat Charles Bolden, directorul NASA.


Noua misiune va fi realizată în colaborare cu Centre National d'Etudes Spatiales (CNES) din Franţa şi cu Centrul Aerospaţial din Germania (JPL), care vor produce fiecare un instrument de cercetare ce va fi plasat la bordul robotului InSight.

Astfel, CNES va fabrica un dispozitiv de măsurare seismică, în timp de savanţii germani vor pune la punct un instrument ce vizează măsurarea temperaturilor din profunzimile planetei Marte.

JPL va concepe şi va fabrica celelalte instrumente de la bordul InSight, printre care se vor afla un braţ telecomandat şi două camere de luat vederi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sursa de energie regenerabilă

  Hidrogenul verde, un combustibil alternativ generat cu energie curată, se confruntă cu o renaștere globală și a fost identificat drept  su...