5 aug. 2010

"BIO"-cipurile

CIPURILE Viitorului


Cu un cip implantat sub piele poti face orice de la deschiderea usilor la pornirea motocicletelor sustine Frank Swain, care a incercat sa isi faca propriul sau implant.Suedia va deveni prima ţară din lume
implantat sub piele nu mai este chiar un vis sau o obsesie a conspiraţioniştilor. Deşi aceştia din urmă au avertizat de peste 10 ani că la ăsta se va ajunge, mulţi oameni de ştiinţă au luat în râs asemenea predicţii, asimilându-le unor “minţi bolnave”.
Totul în jurul nostru va fi înregistrat pe un cip de mărimea unui bob de orez, implantat în mâna noastră dreaptă, unde poate fi citit sau urmărit prin ziduri şi pe distanţe mari. Exact un astfel de cip biometric implantabil va fi capabil să urmărească o persoană pentru tot restul vieţii.
Unele grupuri religioase avertizează că limitarea spaţiului personal este cea mai mică dintre probleme. Citând din Biblie, ei atrag atenţia asupra faptului că, dacă societatea urmează această cale invazivă, va împlini profeţia de rău-augur făcută cu mult timp în urmă:
“16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” (Apocalipsa 13:16-18).
Iată ce articol recent am găsit pe site-ul PR Newsire.com, în care se vorbeşte exact despre cât de aproape este ideea ca cipul implantat sub piele să fie unul universal şi chiar obligatoriu pentru toţi oamenii! Citez din articol:
BioNyfiken, o organizaţie suedeză în domeniul biotehnologiei, susţine aducerea fenomenului cipării către mase. Punctul lor de vedere este acela că a avea un implant inteligent subcutanat nu este atât de diferit faţă de a purta un cercel sau un tatuaj și că un număr tot mai mare de oameni vor alege să aibă implanturi sub piele.
Patrick Mylund Nielsen, cercetător științific principal de securitate la Kaspersky Lab, a spus: “Cât priveşte biociparea, sunt câteva lucruri de lămurit: Ce se întâmplă atunci când cheile noastre private se află sub pielea noastră? Poate cineva să devină o copie virtuală a mea, strângându-mi mâna? Cine ar putea să mă urmărească oriunde m-aş duce?”
“Tehnologia deja se întâmplă”, spune Hannes Sjoblad, unul dintre fondatorii BioNyfiken. “Observăm o comunitate în creștere rapidă a persoanelor care experimentează implanturile cu cip, care permit utilizatorilor să efectueze rapid și ușor o varietate de sarcini zilnice, cum ar fi permiterea accesului în clădiri, deblocarea dispozitivelor personale fără coduri PIN, permiterea accesului de citire la diferite tipuri de date stocate.
Consider această tehnologie inovatoare ca un alt moment important în istoria interacțiunii om-calculator, similar cu primele “ferestrele” din sistemul de operare sau cu primul ecran tactil. Identificarea prin atingere este înnăscută pentru om. Codurile PIN și parolele nu sunt naturale. Și fiecare dispozitiv suplimentar pe care trebuie să-l luăm pentru a ne identifica, cum ar fi un breloc sau un card, este doar un alt element care ne face viaţa mai complicată.”
“De aceea am considerat că este esențial să se lucreze alături de noi de un expert de securitate, care înțelege cu adevărat tehnologia, pentru a ne ajuta să analizăm riscurile. Kaspersky Lab este partenerul ideal de cercetare pentru BioNyfiken”.
P.S. Aşadar, celebra companie anti-virus Kaspersky se va ocupa în viitor cu implantarea cipurilor sub piele la oameni. În Suedia, deja există o serie de clădiri high-tech, cum ar fi Epicenter, în care implanturile sub piele sunt utilizate în mod regulat de către angajaţi, pentru o serie de activităţi. Ideea nu este ca avea un cip sub piele e doar un fel de tatuaj sau cercel… nu asta cred că a constituit vreodată vreo problemă, ci faptul de a fi URMĂRIT PERMANENT DE CĂTRE CINEVA în tot ceea ce faci (că te duci în locul X, că achiziţionezi produsul Y sau că vorbeşti la telefon cu Z).
Faptul de a fi urmărit constituie cea mai gravă încălcare a libertăţii unui om, a intimităţii sale; atât timp cât acel om nu face niciun rău societăţii, de ce trebuie să fie el obligat să-şi implanteze un cip sub piele, pentru a fi urmărit? Pentru că ciparea va deveni obligatorie (vă asigur că se va întâmpla acest lucru), chiar dacă acum pare a fi doar experimentală şi opţională. Iar urmărirea tuturor oamenilor nu reprezintă decât o altă obsesie a blestematei de Oculte Mondiale care ne conduce din umbră de atâta timp…
Despre obligativitatea microcipurilor, am vorbit în cadrul acestui articol din septembrie 2014 (Microcipurile RFID, implantate în noi, vor fi obligatorii, fie că ne place sau nu! Bine aţi venit în “tirania virtuală”!) şi în care explicăm foarte clar paşii de introducere a acestor cipuri:
În primul rând, tehnologiile vor trebui să fie, în general, acceptate de societate. Se va începe cuproduse “cool” de consum, cum ar fi Google Glass. Apoi, microcipurile RFID vor fi implantate în mod voluntar sub pielea noastră pentru accesul la clădirile publice. În cele din urmă, odată ceconceptul este general acceptat de majoritatea lumii, acest microcip va deveni noul “număr de securitate socială” şi va fi obligatoriu.
Pe de altă parte, observ că Suedia devine un teren de experimentare a Ocultei Mondiale. De exemplu, această ţară este pe punctul de a interzice orice tranzacţie cu bani-gheaţă, totul făcându-se doar electronic. Aşa cum scriam într-un articol din 2012 (Care este adevăratul pericol al eliminării totale a banilor de hârtie din societate? Vom fi total controlaţi!), în Suedia, doar 3% din tranzacţii au loc cu bani cash; de exemplu, în majoritatea mijloacelor de transport în comun nu se mai pot cumpăra bilete cu ajutorul banilor-gheaţă.


     
Cu 9 ani în urmă se publica în România, în revista "Obiectiv Legionar", primul articol explicit despre biocipuri. Îl reproducem mai jos. Credeţi că ne-a sunat cineva la redacţie sau că am fost contactaţi în vreun fel de către cetăţeni revoltaţi de ceea ce se poate întâmpla cu societatea în urma implantării biocipurilor? Răspunsul este NU. Acum observăm că lumea se revoltă împotriva "bio" - cipurilor ce se vor introduce pe paşapoarte. Nu paşapoartele sunt problema. Că vor fi cu cip sau nu, nu are nici o importanţă. Căci datele de identificare sunt deja în computerele de la poliţie, vămi, aeroporturi - iar aşa cum sunt acum şi se verifică aceste date prin introducerea CNP-ului în computer sau că vor fi şi pe chipul din paşaport, "tot acolo suntem". Dar când banul fizic, de hârtie sau moneda vor dispărea şi va rămâne doar banul electronic, atunci va fi o MARE PROBLEMĂ: biocipurilevor fi implantate în mâna noastră iar comerţul liber, concurența pe piaţă, deplasarea liberă vor fi doar iluzii. CEI BOGAŢI ŞI LA PUTERE VOR PUTEA CONTROLA TOTUL. Revolta noastră trebuie să fie împotriva "BIO"-cipurilor ce vor fi în corpul uman şi nu împotriva cipurilor tip card, de pe paşapoarte sau Cărţile de Identitate, căci aceste cipuri nici măcar nu pot fi numite "bio", nefiind implantate în corpul uman, căci la aceasta se referă denumire de "bio" şi nu la faptul că cipul de pe paşaport va conţine datele "biologice" gen înălţime, culoare ochi, culoare păr, greutate, semne vizibile-cicatrici, sex, vârstă etc. Acestea sunt deja ştiute şi introduse in datele de evidenţă ale populaţiei. Dar oare ne ascultă, ne citeşte cineva? Dăm o bere cui confirmă. Mai jos publicăm articolul din revista noastră aşa cum a apărut în urmă cu 9 ani.


CONSPIRAŢIA - articol publicat în revista "Obiectiv Legionar" nr. 9 din Martie 2004

- Ne aflăm în epoca Apocalipsei? -

Traducere şi adaptare după articole din străinătate - Carmen Vişan , Comentarii şi precizări - Şerban Suru

De ani de zile, în occident, sunt folosite la animale de casă, pentru identificarea lor uşoară în caz de pierdere, mici dispozitive electronice, numite microcipuri, care se implantează sub pielea animalului. Cu ajutorul unui aşa numit „scanner” care se trece peste corpul necuvântătoarei se identifică microcipul şi se citeşte prin undele emise de acesta informaţia înregistrată în el.

Dar cu vreo trei ani în urmă tehnologia a început să fie aplicată şi la oameni. Pentru început totul pare foarte benefic şi promiţător. Dispozitivul se numeşte VeriChip.

Să vedem ce spune chiar firma producătoare, Applied Digital Solutions, din Statele Unite:

VeriChip este un dispozitiv miniaturizat, implantabil, cu identificare prin frecvenţă radio, ce poate fi folosit în scopuri de securitate, financiare sau de altă natură. De mărimea unui bob de orez, de 12 milimetri pe 2,1 milimetri, fiecare produs VeriChip conţine un număr unic de verificare şi e disponibil în mai multe variante. Numărul de verificare e înregistrat prin trecerea rapidă a unui scanner peste VeriChip. O cantitate mică de energie conţinută într-o frecvenţă radio pleacă de la scanner activând VeriChip-ul, ce emite astfel un semnal de frecvenţă radio ce transmite numărul de verificare.


Dimensiune dispozitiv 401462 09: Keith Bolton, chief technology officer of Applied Digital Solutions, demonstrates the VeriChip February 22, 2002 in Boca Raton, FL. The VeriChip, when implanted in a persons forearm or shoulder, can provide medical and identity information when scanned. (Photo by David Friedman/Getty Images) Getty Images

În domeniul securităţii, compania dezvoltă şi în prezent aplicaţii pentru VeriChip într-o varietate de sisteme de securitate, apărare, siguranţa teritoriului şi a accesului. Aceste facilităţi includ folosirea VeriChip pentru a controla accesul autorizat în dispozitive ale guvernului şi clădiri din sectorul privat, dispozitive nucleare, laboratoare naţionale de cercetare, centre corecţionale şi puncte de depozitare pentru transporturi speciale.
VeriChip poate întări paza aeroporturilor, securitatea liniilor aeriene şi a navelor de croazieră, a transporturilor secrete şi poate gestiona activitatea portuară. În aceste direcţii, VeriChip poate funcţiona ca tehnologie de sine stătătoare, adăugându-se verificărilor făcute de personal, sau poate opera în conexiune cu alte tehnologii de securitate cum sunt legitimaţiile standard de identificare şi dispozitivele biometrice avansate (scannere de retină, cititoare de amprente sau sisteme de recunoaştere a feţei). Compania a prezentat recent VeriPass şi VeriTag, ce vor permite personalului din securitatea portuară şi aeriană să conecteze un deţinător de VeriChip la bagajul său, în timpul îmbarcării şi debarcării persoanelor, la datele privind parametrii zborului şi la bazele de date electronice ale forţelor de ordine sau ale companiilor aeriene.
Conceptul de utilizare a VeriChip ca mijloc de securizare a accesului ar putea fi extins la produse de consum, ca laptopuri, calculatoare, maşini, telefoane celulare şi chiar case sau apartamente.
În domeniul financiar, compania a identificat un enorm potenţial al VeriChip ca tehnologie de verificare personală ce poate facilita observarea furturilor şi preveni accesul fraudulos (în special prin intermediul bancomatelor) la conturi bancare şi cărţi de credit. Tehnologia VeriChip va oferi clienţilor băncilor şi utilizatorilor de cărţi de credit siguranţa de a‑şi şti conturile accesate doar dacă ei fac asta şi sunt prezenţi fizic la tranzacţie .

Sistemul de identificare personală VeriChip – întrebări şi răspunsuri

Iată câteva dintre cele mai des auzite întrebări cu privire la sistemul VeriChip, precum şi răspunsurile oferite de compania producătoare.


- Ce este VeriChip?
- Este un microcip sub formă de capsulă, care în momentul activării prin intermediul unui sistem de citire VeriChip transmite informaţia pe care o conţine. Pentru că este atât de mic (de mărimea unui vârf de pix), este practic nedetectabil şi indestructibil odată introdus sub pielea dvs. Are un înveliş special din polietilenă ce facilitează aderenţa la ţesut, astfel că nu se deplasează. Neavând baterie, nu trebuie să ne facem probleme privind substanţele chimice; nu se descarcă, iar durata prevăzută de funcţionare e de până la 20 de ani.


- Unde şi cum se introduce cipul?
Se inserează chiar sub piele, în carne, pe dosul palmei. Atât cipul cât şi dispozitivul cu care este introdus sunt sterilizate şi preasamblate, pentru a garanta siguranţa. După inserare, dispozitivul de implatare se aruncă. Cipul nu produce disconfort, senzaţia în momentul implantării fiind aceea de înţepătură.
- Care este taxa de înregistrare ca utilizator de VeriChip?
Taxa este de 9,95 dolari pe lună, încasată automat de pe cartea de credit a utilizatorului.

- Nu poate fi folosit ca mijloc de supraveghere a utilizatorului?
Noi promovăm VeriChip ca mijloc universal de identificare. Recomandăm folosirea lui în asigurarea securităţii tranzacţiilor financiare şi a transporturilor, a reşedinţelor şi a accesului în centre comerciale, a rezidenţelor militare şi guvernamentale.

- Informaţia conţinută de el se poate schimba?
Este vital ca informaţiile să fie permanent actualizate. Oferim mijloace foarte convenabile de a realiza acest lucru. E suficient să accesaţi website‑ul(pagina de internet) nostru sau să telefonaţi la centrul nostru pentru a solicita aceste modificări.

Ideea microcipului a fost însă discutată din punct de vedere teoretic chiar din anii ’60. Apoi au început experimentele. Dar d-abia o dată cu inventarea microprocesoarelor s-a putut face progrese reale în domeniu.
La sfârşitul anilor nouăzeci Jon E. Dougherty comenta:

Cercetătorii afirmă că în prezent tehnologia este în măsură să implanteze sisteme biometrice la fiinţe umane, acestea putând fi monitorizate de sateliţii guvernamentali şi utilizate de industriile private.
De fapt, câţiva furnizori încearcă în prezent să prezinte această tehnologie publicului şi sectorului privat.
Deşi încă nu sunt încă accesibile publicului pe scară largă, implanturile şi discuţiile iscate de ele se află în centrul dezbaterilor de aproape un an. Spre exemplu, The London Times scria în octombrie 1998: „ Starurile de cinema şi copiii milionarilor sunt printre cele 45 de persoane, între care mai mulţi britanici, care au luat contact cu cipurile (numite Sky Eye), prin teste secrete.”.
Criticii acestui sistem sunt îngrijoraţi de susţinerea crescândă a unor asemenea produse din cauza riscului inerent la care e supusă viaţa privată. Ei afirmă că mai multe guverne, între care şi cel al SUA, au posibilitatea de a monitoriza aceste implanturi şi, ca urmare, pe cei ce le posedă, chiar dacă aceştia nu sunt urmăriţi pentru crime, înregistraţi ca persoane dispărute sau consideraţi periculoşi în vreun fel.
Un studiu recent asupra implanturilor cu microcipuri, scris de Elaine M. Ramish pentru Franklin Pierce Law Centre, a examinat pe termen lung problema etică a intimităţii, ce însoţeşte orice dezbatere legată de implanturile biometrice. Studiul a oferit detalii privind cercetarea şi dezvoltarea precum şi planurile de marketing ce ar putea fi folosite pentru a „vinde” ideea unui public american, în general sceptic, şi Congresului SUA.
Ramish crede că implementarea unor astfel de dispozitive va deveni totuşi o realitate, în ciuda controversatului lor rol, de sistem de identificare. Dar, spune ea, conceptul nu este unul nou, alţi cercetători pledând pentru răspândirea dispozitivelor biometrice de identificare încă din 1967.
În lucrarea sa „ Deja a sosit timpul? Consecinţe ale implantării microcipurilor umane”, Ramish sublinia: „Deşi implantarea microcipurilor ar putea fi introdusă ca procedură la cerere, în timp, datorită presiunilor, ea ar putea deveni obligatorie”.
„ Un sistem naţional de identificare prin intermediul implanturilor cu microcipuri ar putea fi realizat în două etape”, a afirmat ea. „ Prin introducerea pe bază de voluntariat, implantarea ar putea părea un lucru firesc. Iar după familiarizarea cu procedura şi cu beneficiile sale, implantarea ar deveni obligatorie”. Într-adevăr, din cazurile verificate în Marea Britanie, până acum beneficiarii nu au declarat nici o consecinţă negativă.

Ca un „amuzament” pentru viitorul apropiat vă comunicăm că la Bruxelles – Comisia Europeană a adoptat o propunere de reglementare potrivit căreia, din 2005, toate statele membre vor insera în paşapoartele emise cetăţenilor europeni un microcip ce va conţine date biometrice ale feţei deţinătorului. Ţările Uniunii Europene pot decide dacă pe lângă aceasta vor insera în microcip şi date de identificare a amprentelor digitale. Pentru Bruxelles, proiectul este conceput spre a face paşapoartele mai sigure, prin inserarea de date personale biometrice . Tehnologia selectată de experţii Comisiei Europene va permite ţărilor Uniunii Europene şi satisfacerea cerinţelor SUA privind vizele, potrivit reglementărilor internaţionale.

Să revenim acum la VeriChip. Iată altă clasificare a „avantajelor” microcipului produs de SUA:

- sute de mii de dispozitive medicale sunt implantate chirurgical pacienţilor în fiecare an. Exemple ale acestor dispozitive ce îmbunătăţesc sau salvează vieţi sunt stimulatoarele cardiace, sistemele ortopedice, valvele cardiace, pompele medicale. După inserare, acestea cer deseori ajustări, reparaţii, înlocuiri. VeriChip, inserat subcutanat chiar deasupra dispozitivului medical, oferă pacienţilor, medicilor sau producătorilor săi o metodă rapidă, sigură şi non- invazivă de a obţine informaţii medicale esenţiale despre dispozitivul în cauză. VeriChip este o sursă de date privind numele pacientului şi starea lui, dar şi privind componentele iniţiale ale dispozitivului medical, ajustările necesare şi alţi parametri esenţiali. Aplicaţiile sale viitoare vor include înregistarea completă şi arhivarea fişei medicale în sprijinul ajutorului medical de urgenţă.


- aplicaţii în domeniul intervenţiilor de urgenţă sau securităţii:

Tehnologia de verificare a identităţii persoanelor a ajuns în ultimul timp în centrul interesului. O mare parte a atenţiei s-a concentrat pe tehnologiile „ biometrice”, care identifică indivizii după caracteristici biologice sau fizice unice, cum sunt amprentele digitale, amprenta vocală, caracteristicile retinei, puncte de recunoaştere a feţei. Spre deosebire de acestea, VeriChip se bazează pe tehnologia sigură a microcip-ului, care permite un acces non – invaziv la informaţie medicală, identificare sau alte date importante. Folosirea avansatei tehnologii VeriChip oferă diminuarea sau eliminarea riscului de furt, pierdere, copiere sau falsificare a datelor. Domenii specifice de aplicare includ: îmbunătăţirea formelor de identificare, căutare şi salvare, aplicaţii în apărare şi justiţie.
Richard J. Sullivan, preşedinte al firmei producătoare (Applied Digital Solutions - ADS), declara: „Cu VeriChip, Applied Digital a făcut un alt pas important în dezvoltarea tehnologiilor avansate de securitate personală pe o piaţă ce evoluează rapid. VeriChip adaugă Digital Angel şiThermo Life la tehnologiile noastre de ultimă generaţie. Toate acestea sunt proiectate să salveze vieţi, să întărească securitatea personală şi să îmbunătăţească nivelul vieţii. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu comunitatea medicală şi alţi potenţiali parteneri pentru a aduce VeriChip pe piaţă cât mai repede posibil.”.

- despre Digital Angel:

Digital Angel reprezintă prima combinaţie a tuturor timpurilor între tehnologia de vârf în materie de biosenzori şi telecomunicaţiile fără fir aferente sisemului GPS (Sistem de Poziţionare Globală). Utilizând capacităţi avansate la nivel de biosenzori Digital Angel va putea monitoriza funcţiile – cheie ale corpului, cum sunt temperatura şi pulsul şi va transmite datele, împreună cu o localizare exactă, unei staţii din teren sau unui centru de monitorizare. Corporaţia Digital Angel a anunţat o propunere de fuzionare cu Medical Advisory Systems.

- despre Thermo Life

În noiembrie 2001, Applied Digital Solutions a creat o divizie subsidiară numită Advanced Power Solutions (APSI). Aceasta va dezvolta, vinde şi înregistra licenţa Thermo Life, un generator personal termoelectric alimentat de căldura corpului. Thermo Life se doreşte o sursă miniaturizată de curent pentru o gamă largă de aparate electronice, inclusiv dispozitive medicale ce se ataşează sau implantează, microcipuri tip VeriChip ceasuri de mână sau alte dispozitive de consum.
Compania estimează că piaţa de desfacere potenţială a Thermo Life depăşeşte 30 de miliarde.

Să mai ascultăm şi părerile altor oameni interesaţi de VeriChip:

Jane Black, 22 martie 2002:

Fam. Jacobs a aflat prima dată de VeriChip dintr-o prezentare NBC. Derek, care are 14 ani , e pasionat de tehnologie şi e cea mai tânără persoană atestată de Microsoft , a fost intrigat. Mama lui, Leslie, a fost sceptică, dar a sfârşit prin a fi convinsă că VeriChip ar putea salva vieţi. Soţul ei, Jeffrey, a supravieţuit unui cancer şi ia 10 medicamente diferite zilnic. În plus, tânărul Derek e alergic la multe antibiotice comune. „ Într‑un accident, minutele şi secundele înseamnă totul. Cipul vorbeşte pentru tine atunci când tu n-o poţi face”, spune Leslie.
Fam. Jacobs nu sunt singurii care „ stau la coadă” pentru a obţine un VeriChip. Judecătorul brazilian din Sao Paolo, ministrul Antonio de Cunha Lima speră să fie primul care va obţine un implant în America de Sud. Dispozitivul său nu va conţine doar informaţii medicale; va include un dispozitiv de localizare prin GPS ce i-ar putea salva viaţa în alt mod. Brazilia are cel mai mare număr de răpiri din lume după Columbia, Mexic şi Indonezia. În 2001, în Sao Paolo au avut loc 267 răpiri.
Nu toată lumea e la fel de încântată de VeriChip ca fam. Jacobs şi de Cunha Lima. Pentru unii, cipurile implantate amintesc înspăimântător de microfoanele plasate în ciborgii din filmul „Star Trek”. Unii conservatori religioşi afirmă că această tehnologie este „ semnul fiarei”. Iar avocaţii specializaţi în viaţa privată avertizează că se poate abuza de această tehnologie. „ Întotdeauna trebuie să te gândeşti la cum va fi folosit mâine dispozitivul”, spune Chris Hoofnagle, avocat la Electronic Privacy Information Center în Washington.
Argumentele pro şi contra, deocamdată, mi se par puţin tendenţioase. Nu poţi opri tehnologia doar pentru că undeva, cândva , ai putea suferi un abuz. Iar VeriChip are un potenţial aproape miraculos. Un pacient cu Alzheimer ar avea de câştigat dacă informaţiile medicale ar fi imediat accesibile prin scanarea lor. Soldaţii sau jurnaliştii ar putea decide să le fie monitorizat parcursul prin GPS(Sistem Global de Supraveghere şi urmărire prin Satelit) în timpul unui război. Un VeriChip ar fi putut împiedica moartea lui Daniel Pearl, reporterul de la Wall Street Journal răpit şi ucis în Pakistan.
SCENARII PERICULOASE. Nu cred că ar fi iminentă implantarea obligatorie cu elemente de identificare, cum sugerează unii. Într-adevăr, după ce s-a cochetat, după 11 septembrie 2001, cu ideea cardurilor naţionale de identitate, sprijinul publicului a mai pălit. Potrivit unui sondaj, 41% din americani se opun unui sistem naţional de identificare, în timp ce 26% îl susţin.
E însă bine să subliniem că o tehnologie ca VeriChip poate scăpa de sub control. Iată două scenarii pe cât de realiste, pe atât de periculoase – şi cum pot fi prevenite.
O utilizare normală a unui cip cu capacităţi de urmărire ar fi monitorizarea foştilor condamnaţi şi a celor eliberaţi condiţionat. Deja 27 de state folosesc un mod de supraveghere prin satelit pentru a da de urma foştilor prizonieri. Cei eliberaţi condiţionat poartă o brăţară şi o cutiuţă, numit dispozitiv portabil de urmărire, care permite forţelor de ordine să-i depisteze. ADS a semnat deja un contract cu California Corrections Department pentru a urmări deplasarea celor eliberaţi condiţionat cu un dispozitiv numit Digital Angel. Puteţi spune că fiind ascuns dispozitivul oferă purtătorului mai multă, nu mai puţină intimitate.
DOAR PENTRU VOLUNTARI? - până aici, e perfect. Dar imaginaţi-vă acest cip folosit de un guvern totalitar pentru a urmări activiştii politici sau alte persoane considerate inamici ai statului. În mâini greşite, VeriChip ar spori puterea unor persoane nepotrivite.
Preşedintele ADS Keith Bolton a insistat asupra faptului că VeriChip va fi folosit doar în situaţii bine definite. Dar compania nu-şi asumă rolul de a controla şi garanta cum se folosesc şi când se vând clienţilor dispozitivele. Guvernul SUA ar putea considera necesar să reglementeze vânzările internaţionale ale VeriChip cam aşa cum o face cu vânzările de arme către anumite state.
Cât despre urmărirea copiilor, mulţi părinţi şi-ar dori să afle unde sunt copiii, pentru a-i proteja mai bine. John Walsh, realizatorul popularei emisiuni America’s Most Wanted e avocat. În 1981, fiul său de 6 ani, Adam, a fost răpit dintr-un magazin din Florida şi apoi ucis. Pe 4 martie, Walsh a răspuns unui telespectator ce telefonase la emisiunea „Larry King Live” că cip-urile de supraveghere sunt „ o idee strălucită” şi că „ aş vrea ca cineva să o facă, pentru că timpul e vital când un copil a dispărut şi l-ai putea detecta prin intermediul cip-ului”, a spus el. „ Şi chiar dacă n-ai avut norocul să-l localizezi, găsirea corpului e importantă din două motive: încheierea căutării şi obţinerea de date pentru instrumentarea cazului. Deci sper că cineva va face asta cât timp trăiesc.”
Dorinţa de a-i proteja pe copii e nobilă. Dar care e preţul? Merită să le afectăm libertatea pentru a-i şti în siguranţă? Şi oare copiii s-ar oferi voluntar pentru implant? Minorii n-ar avea prea mult de ales. Părinţii excesiv de protectori – sau mai rău – şi-ar putea face copiii prizonieri virtuali. Părinţii ce vor dori localizarea copiilor cu un VeriChip ar trebui să solicite acordul unui judecător. Un copil prins între părinţii ce-şi dispută custodia ar putea primi temporar un cip, dar numai sub supravegherea unui judecător.
Ambele scenarii rămân îndepărtate. ADS este în faza de producere a unui cip pentru localizare prin GPS şi, pentru moment, spune că nu intenţionează să-l comercializeze în SUA. Dar lucrează la un plan de distribuire a scanner-elor VeriChip în camerele de urgenţă a spitalelor şi lucrează cu producătorii de echipamente medicale pentru a le asimila stimulatoarelor cardiace şi membrelor artificiale.
PUŢINĂ REZISTENŢĂ. - Implementarea agresivă a companiei în America de Sud demonstrează că aceasta este o potenţială piaţă. Deja ADS are contracte în trei ţări latino-americane pentru a oferi VeriChip pentru servicii de securitate şi autentificare. Comenzile iniţiale depăşeau 300.000 dolari cu venituri anticipate în primul an de aproape 2.000.000 dolari. Preşedintele ADS Scott Silverman crede că piaţa globală a cip-urilor de securitate va valora 450.000.000 dolari până în 2007.
Dacă are dreptate, e timpul să stabilim condiţii pentru a ne asigura că VeriChip e implantat doar cu consimţământ individual şi că această puternică tehnologie nu cade în mâini nepotrivite. Pentru fam. Jacobs, VeriChip are un potenţial real. Pentru noi, ceilalţi, puţină reţinere nu ar fi inutilă. >>>

Dar în Mexic, care suferă de o epidemie de răpiri pentru obţinerea de răscumpărări, VeriChip este considerat asul din mânecă. După ce este implantat, oficialii din guvern şi spitale folosesc un scanner pentru a citi numărul de serie şi a accesa numele, datele de identificare şi cele personale ale individului aflate în computerul lor. Iar delegaţilor la Congresul Partidului Comunist Chinez li s-a cerut să poarte insigne ce conţineau cipuri, astfel încât mişcările lor să poată fi urmărite şi înregistrate. Fireşte chinezii au presupus că această procedură va reduce emigrările spre Vest. Următorul pas e de asemenea evident. Cine mai are nevoie de insigne dacă le ceri delegaţilor, angajaţilor sau cetăţenilor să poarte un microcip implantat în mână ? Applied Digital Solutions, ce produce controversatul dispozitiv de supraveghere Digital Angel, cât şi VeriChip, afirmă că dezvoltă o tehnologie de utilizare a sateliţilor pentru a urmări persoanele.
Pentru oficialii guvernamentali, implicaţiile sunt evidente.

CASA NOASTRĂ, TEREN DE LUPTĂ

În SUA această luptă se va da pentru viaţa privată şi drepturile individuale. Va implica Congresul, tribunalele, reţelele de telefonie, maşinile de vot şi căsuţele de cablu TV. Tăcută şi invizibilă, lupta va face ordine în portofelele americanilor, în cărţile de credit şi în alte lucruri aparent simple.
Va pătrunde în dormitoare, prin liniile telefonice. Tot felul de dispozitive în sufragerie, cipuri „Clipper” în căsuţa de cablu TV. Şi lupta se va extinde la bancă, la şcoala copiilor, la birou, la cabinetul doctorului, agenţia de asigurări şi sute de alte locuri.
O sută de alte locuri unde „ fratele cel mare” înregistrează detaliile vieţii tale, permanent, ca parte a dosarului tău personal.
Americanii sunt la răscruce. Iar noi îi urmăm. Şi drumul pe care îl alegem va decide dacă intrăm în secolul viitor ca ţări libere sau ca state ale poliţiei electronice globale.

SEMNUL FIAREI

Dr. Charles Sanders este inginerul ce coordonează proiectul privind cipurile bio-medicale implantate oamenilor. Aceste cipuri au fost transformate din tehnologie medicală în tehnică de identificare. În timpul acestui proces, dr. Sanders a fost invitat să discute cu Henry Kissinger posibilităţile de identificare a 5 miliarde de locuitori ai globului. Într-o discuţie cu Sanders, Kissinger a spus: ” Nu putem controla decât dacă putem identifica pe toată lumea”. Există un cip de o lungime de un sfert de inch ( cât un bob de orez). Acest cip, BT 952000, e numit „ Localizator Invaziv pentru Identificări de Urgenţă”. Acest tub de sticlă are 250000 de componente electronice în el. E un procesor ultra sofisticat care e atât emiţător cât şi receptor. Poate transmite continuu satelitului prin impulsuri de frecvenţă foarte înaltă. Are un circuit de încărcare şi o baterie. Bateria e cu litiu. E încărcată pe toată durata vieţii, de fluctuaţiile de temperatură ale corpului. Are un circuit termal de reîncărcare ce utilizează fluctuaţiile de temperatură ale corpului nostru. Acesta reîncarcă bateria cu litiu şi o păstrează astfel. Proiectanţii au cheltuit 1,5 milioane de dolari din fondurile pentru cercetări medicale (banii contribuabililor) pentru a analiza cele mai potrivite două părţi ale corpului în care să implanteze acest lucru, pentru a profita de maximum de temperatură. După luni de cercetări, au hotărât că acestea sunt mâna dreaptă sau, în cazul când aceasta lipseşte, fruntea.


Un loc unde poate fi introdus sub piele

Va fi injectat sub piele. Potrivit dr. Sanders, această tehnologie va oferi o supraveghere strânsă a oricărui om de pe glob. Emite un semnal digital la intervale specifice. Acest interval este semnalul de localizare. Oferă informaţii vitale despre individ ca un semnalizator . Are antene pentru emisie şi pentru recepţie. Are un microcip ce înmagazinează 9 caracteristici: nume şi poză digitală, date digitale ale amprentelor, descriere fizică, adresă şi adrese anterioare, istoricul familiei, ocupaţia şi venitul, date despre plata impozitelor şi banii deţinuţi, cazier şi număr de asigurări sociale. Noul tău număr va avea 18 caractere, grupate în 3 secţiuni.
Dr. Sanders vorbea despre cip cu un coleg inginer şi a întrebat ce se poate întâmpla dacă cipul nu funcţionează corect. Celălalt i-a răspuns că ar produce o iritaţie dureroasă. Dr. Sanders a declarat : „ Cred că cipul acesta e semnul Fiarei”. Acum dr. Sanders călătoreşte peste tot pentru a informa şi atenţiona oamenii în legătură cu cipul, cipul său.


ETAPELE SPRE ACCEPTAREA IMPLANTĂRII CIPURILOR

- SE SCRIE SCENARIUL
- SE FABRICĂ CIPUL ŞI DISPOZITIVUL DE IMPLEMENTARE
- SE ÎNREGISTREAZĂ MARCA
- SE CÂŞTIGĂ MASS-MEDIA DE PARTEA PROIECTULUI
( CONTROL ASUPRA TV, ZIARE, RADIO)
- PUBLICUL E BINE PREGĂTIT TIMP DE MULŢI ANI

Prin introducerea de alimente modificate genetic, corpul şi mintea devin docile, lipsite de reacţie, dependente. La acestea putem adăuga vaccinarea, inocularea de fluor, clor, ingineria genetică, substanţele chimice, programele CODEX, manipulările subliminale prin TV, radio alte instrumente de control al minţii.

TOTUL PENTRU A PREGĂTI ULTIMA ETAPĂ:
- Educarea publicului pentru a accepta cipurile -

Este uimitor cât de bine seamănă descrierea cipului şi a locurilor de implantare cu cele descrise în Apocalipsă.
S-a observat că societatea a fost treptat obişnuită cu ideea sistemului de plăţi fără bani lichizi ; întâi cecuri, apoi cărţi de credit, apoi cipul implantabil; şi dacă n-ar fi ideea din spatele acestui fapt, ar părea un sistem bun: să nu mai porţi grija cardului ce poate fi pierdut, furat, uitat. Fără bani lichizi, nu mai devii ţinta jafurilor; iar prin înregistrarea computerizată alte tipuri de fraude vor fi mai dificile. Dar din cauza răului din spatele „semnului” , asupra căruia şi Biblia ne avertizează, e necesar să evităm acest sistem, dacă ne preţuim sufletul.
S-ar putea folosi scuza unei „crize financiare globale” (planificată) pentru a ne convinge că, spre salvarea economiei mondiale, să trecem la sistemul de tranzacţii fără bani lichizi; şi oricum vor încerca să ne convingă, vor spune că e spre binele umanităţii.
Dar aţi observat probabil cum numărul 666 e văzut din ce în ce mai des, uneori în mod explicit, alteori nu – e un alt indiciu a cât de aproape ne aflăm de împlinirea celor scrise în Apocalipsă. Nu lăsaţi pe nimeni să vă injecteze un cip în frunte sau mâna dreaptă.


Codul de bare pentru fiecare cetăţean rus

Ministrul de finanţe a dezvăluit un plan conform căruia se vor introduce pentru fiecare cetăţean rus numere individuale de impozitare. Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse spune că proiectul e malefic, deoarece codul de bare folosit în sistemul de taxare oficial conţine numărul fiarei, 666. Sinodul a propus să se conceapă un limbaj electronic naţional.
Şi Sinodul Bisericii Ortodoxe Române s-a sesizat în legătură cu nr. 666 din codurile de bare folosite în comerţ. Deocamdată atitudinea este doar una expectativă.


Urmărirea prin satelit

Iniţial s-a numit IVHS ( Sistem Rutier de Supraveghere a Vehiculelor). Ceea ce s-a făcut, de fapt, este împânzirea SUA şi a Europei occidentale cu sisteme de poziţionare, GPS, monitorizate prin satelit, urmărite de camere video, controlate de computere, cu sisteme de legătură instalate chiar în automobil. Aceeaşi tehnologie e folosită pentru a urmări trupele de operaţii speciale, printr-un card biometric sau un cip implantat.
Oricum, e un sistem de urmărire şi depistare la nivel naţional şi internaţional, vândut publicului ca alternativă computerizată la cele oferite de Automobil Club.
„ Te va ajuta să găseşti cel mai scurt drum spre serviciu, să eviţi zonele cu trafic aglomerat; computerul de bord îţi va organiza vacanţa, luând legătura cu computerele plasate pe autostrăzi” spun cei care îl comercializează. Dar toate sunt porcării, ca să facă produsul vandabil. Funcţionează deja în Puerto Rico , integral, şi nu e decât spionajul lui BIG BROTHER(Fratele mai Mare).
În final va exista un „Guvern electronic” ce va cunoaşte totul despre tine, în fiecare moment, de când te naşti şi până mori. Şi te va obliga să porţi microcipul, aşa cum s-a văzut mai sus, ori pe mâna dreaptă, ori pe cap. Fără el nu te vei putea „descurca” în societatea civilizată.

CE SPUNE BIBLIA - NOUL TESTAMENT - APOCALIPSA

“16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” – Apocalipsa,. 13: 16-18

Ce se va întâmpla cu cei ce acceptă microcipul, pe nume VeriChip, ne spune tot Biblia:

“9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei, pe fruntea lui sau pe mâna lui,
10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în puciosă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
11. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă, nici ziua, nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.” – Apocalipsa, 14:9-11

Ce avem de făcut noi, creştinii? Întâi să răspândim cele aflate la cât mai mulţi prieteni cât şi la duşmani, ca să nu cadă în păcat din neştiinţă, căci atunci noi vom răspunde în faţa Domnului pentru ei. Apoi să ne pregătim să înfruntăm Fiara şi Cetatea Babilonului. Tot cum ne spune Biblia:


„6. Daţi-i înapoi, precum v-a dat şi ea şi, după faptele ei, cu măsură îndoită, îndoit măsuraţi-i; în paharul în care v-a turnat, turnaţi-i de două ori.
7. Pe cât s-a mărit pe sine şi a fost în desfătări, tot pe atâta daţi-i chin şi plângere. Fiindcă în inima ei zice: „Şed ca împărăteasă şi văduvă nu sunt şi jale nu voi vedea nicidecum!”
8. Pentru aceea într-o singură zi vor veni pedepsele peste ea: moarte şi tânguire şi foamete şi focul va arde-o de tot, căci puternic este Domnul Dumnezeu, Cel ce o judecă.” –Apocalipsa, 18: 6-8
     

Vezi clipul : AVERTISMENT - ASA FUNCTIONEAZA MICROCIPUL !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sursa de energie regenerabilă

  Hidrogenul verde, un combustibil alternativ generat cu energie curată, se confruntă cu o renaștere globală și a fost identificat drept  su...